21 Ağustos 2007 Salı

Fanatik ve Fox TV iki hafta bile dayanamadı!

Fanatik gazetesi ve Fox TV, Kalli'nin bavulunun hazır olduğunu "kulübe yakın kaynaklardan" öğrenmişler. Bayılıyorum bu "yakın kaynaklara". Aslına bakarsanız, ben bu kaynakların adı geçen gazete ve televizyonların spor servislerinin kendileri olduğunu, oturdukları yerden "nasıl yapsak da, şu gündemi karıştırsak" diye beyinlerindeki gri hücreleri heba eden spor servislerinde çalışan elemanlar olduğunu iddia ediyorum.

Fanatik malum, güvenirlilik sıralamasında Fotomaç'tan sonra sondan ikinci. Fox TV ise yeni kurulmuş, seyirci profilini bir türlü belirleyemediği için her telden çalmaya çalışan, ancak bunu bir türlü beceremeyen bir kanal. Televizyon kanallarının ekmeği rating'dir. Ratingi olmayan kanal bir işe yaramaz, reklam alamaz, para kazanamaz. Türkiye'deki televizyonlarda ne para kazanır? Kavga, polemik, komplo teorisyenliği, telefonda ya da stüdyoda birbirini suçlayan insanlardan oluşan programlar rating yapar. Canlı yayında var olmayan konular gerçek payı varmış gibi anlatılır, arkasından "Bu iddialarda adı geçen kişiler telefonla bağlanıp görüş bildirebilirler" şeklinde ucuz anonslar yapılır, sonra telefon çalsın diye dua edilir. Bu konunun en iyi uzmanlarından biri de Serhat Ulueren'dir. Kendisinin ne kalite "araştıramamacı" gazeteci olduğu geçen yıl Cihan Oskay olayında ortaya çıktı.

Netice itibariyle, "Kalli gidiyor, bavulu hazır" iddiası bana göre tamamen spor medyası balonudur. Yine karalama, yalan kampanyaları başladı. Galatasaray kulübü, bu iddiaları ortaya atan Fanatik gazetesi ve Fox TV temsilcilerinin Galatasaray tesislerine girişinin ve takım ile birlikte seyahatlerinin yasaklandığını açıkladı.

Galatasaray yönetimini kutluyor, bu davranışın diğer kulüplerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Yağmurlu havada su bile vermeyin bu zevata.

0 yorum :