29 Temmuz 2007 Pazar

İsmail Er fiyaskosu

Balonları en iyi üfleyen spor 'muhabirlerinden' olan İsmail Er, bugünkü Hürriyet gazetesinde yine döktürmüş. Satır aralarını dikkatle okuyalım.

Öncelikle haberin linki:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/6982040.asp?gid=211

Ne diyor İsmail Air haberinde? Ertuğrul Sağlam'ın kendi menajerinin verdiği bilgiler doğrultusunda transfer yapmak istediğini, kulübün transferden sorumlu kişileri olan Mario Berk ve Celal Kolot'un görüştüğü isimlere rağbet etmediğini anlatarak habere girmiş. Çok sevdiği kriz haberlerinin alt yapısını hazırlıyor aklı sıra.

Şimdi haberin esas can alıcı noktasına gelelim. Önceki gün (eğer Türkçe'yi doğru bildiğimizi varsayarsak, 27.07.2007 tarihinde - bugün - dün - önceki gün) yapılan ve başkanlığını Sayın Yıldırım Demirören'in yaptığı toplantıda, (aynen haberden alıntı yapıyorum)

"futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot ve dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk’in görüşme yaptığı Rivas (Real Betis), Yepes (Paris Saint Germain), Anderson (Benfica), Helguera, Pavon (Real Madrid) ve Legrottaglie’nin (Juventus) isimleri masaya yatırıldı.

Demirören, ligin başlamasına kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, genç teknik adama, "Bu oyuncuların hepsi aradığımız özelliklere uygun. Siz hangisini isterseniz onu alacağız" dedi."

"Alacağız", Türkçe dilbilgisinde gelecek zaman için kullanılmış bir fiildir. Yani, eylem ile anlatımdan sonra yapılacağını gösteren zamandır.

Şimdi bu oyuncu isimlerine biraz daha dikkatle bakalım:

İsmail Er ve benzeri muhabirlerin haftalarca transfer edilecek balonlarıyla okuyucuyu uyuttuğunu sandığı İvan Helguera, 20.07.2007 tarihinde kendisini İspanya'nın Valencia takımına transfer eden mukaveleye imza attı. Aaaaaaa!!! Nası yani??

İsmail Er'in bahsettiği Real Madrid'li Francisco Pavon, 18.07.2007 tarihinde Real Zaragoza takımına transfer oldu. Efeniiiiimmm??? Mario, bak ne diyo!!!

Yıldırım Demirören'in, İsmail Er'in haberindeki gibi "bunlardan birini alacağız" demiş olması mümkün değil. Celal Kolot da, Mario Berk de, bu futbolcuların başka takımlara transfer olduklarını biliyorlar. 27.Temmuz.2007 tarihli bir toplantıda, transferi bitmiş oyuncuların adı görüşülmez.

Yine uyduruyorsunuz, Sayın Air.

0 yorum :